Eten wat de pot schaft!

Tzatziki

Bijgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
lekker gezond!  koud  vegetarisch  Griekse keuken
Inleiding

Vrienden van ons gaan al jaren op vakantie naar Griekenland. Voor de prachtige natuur, de mensen maar zeker ook voor t eten! Toen ze een tijdje geleden bij ons kwamen eten heb ik Grieks voor ze gekookt. Wat toen zeker niet mocht ontbreken was n schaaltje tzatziki.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de komkommer en rasp hem daarna met schil en al in grove reepjes boven n zeef. Laat de komkommer heel goed uitlekken, minimaal 2 uur. Zet hem in tussentijd in de koelkast. Druk gerust af en toe de komkommer aan met n lepel om t vocht eruit te drukken maar dit heeft echt tijd nodig.

Schenk ondertussen de yoghurt in een schaal en pers hierboven de knoflook uit. Voeg 'n flinke eetlepel olijfolie, de gedroogde dille en t citroensap toe en roer even door. Als de komkommer goed uitgelekt is roer je deze voorzichtig door de yoghurt. Voeg naar smaak royaal versgemalen peper en 'n klein beetje zout toe.

Ik maak tzatziki altijd de avond voor we die gaan eten en zet hem dan in de koelkast om lekker op smaak te komen. Voor 't serveren druppel ik nog wat olijfolie over de tzatziki en maal er ook nog wat extra peper over.

Lekker met Turks brood of bij gehaktballetjes in ouzosaus , een salade en knoflookaardappeltjes uit de oven ! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 ml dikke (bijv. Griekse of Turkse) yoghurt
  • 1 flinke komkommer
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • sap van 1/2 citroen
  • goede olijfolie
  • vers gemalen peper & zout

Populair in dezelfde categorie