Eten wat de pot schaft!

Lamsgehaktballetjes met ouzosaus

Amuse Voorgerecht Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 0.50 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Griekse keuken
Inleiding

Vandaag iets lekkers met 'n Grieks tintje. Ik heb lamsgehakt gebruikt, dat geeft toch net andere smaak aan de balletjes maar er is niks op tegen om runds- of half om half gehakt te nemen. De hoeveelheid is als hoofdgerecht genoeg voor 4 personen. Wil je t gebruiken als voorgerechtje (met bijv. n lepeltje tzatziki en stukje Turks brood erbij) reken dan 6 personen.

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor t gehakt mengsel goed door elkaar. Draai er dan zo'n 24 balletjes van, ongeveer zo groot als n walnoot.

Wentel de balletjes door wat bloem. Dek ze af met huishoudfolie en leg ze 1/2 uurtje in de koelkast. 

Bak ze daarna in een scheutje olijfolie op hoog vuur mooi bruin. Blus af met de ouzo en het water en laat op laag vuur nog 10 minuten garen in de saus. Heerlijk met bijv. knoflookaardappeltjes uit de oven en tzatziki. Eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram lamsgehakt
  • wat paneermeel
  • 1 heel fijn gesneden ui
  • 3 eetlp gedroogde peterselie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 los geklopt ei
  • 1/4 theelp kaneel
  • 1 eetlp ouzo
  • peper & zout

Extra ingrediënten:

  • olijfolie
  • klein borreltje ouzo
  • beetje warm water
  • paar eetlepels bloem

Populair in dezelfde categorie