Eten wat de pot schaft!

Knoflook aardappelen uit de oven

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
30-60 min
4 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Een ontzettend lekker aardappel gerecht voor 4 personen dat ook nog eens heel simpel te maken is! Heerlijk met lamsgehaktballetjes met ouzosaus en tzatziki  

Bereiding

Warm de oven voor op 225 graden.

Schil de aardappels, snijd ze in vieren en doe ze in een ingevette ovenschaal.

Meng de olie met de rest van de ingrediënten, roer even goed door en giet het over de aardappels. Zet de ovenschaal (zonder deksel) ong. 35 minuten in de hete oven. Eet smakelijk!

Tip: Warm de knoflookaardappeltjes vlak voor t eten nog een paar minuten op in de oven op 225 graden dan worden ze extra krokant! Eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 750 gram grote aardappelen
  • flinke scheut olijfolie
  • 3 eetlp citroensap
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • beetje zout
  • 1 eetlp gedroogde oregano of Provençaalse kruiden
  • 100 ml water

Populair in dezelfde categorie