Goulashsoep
Al heel wat jaren gaan wij in onze zomervakantie naar het fantastische Oostenrijk! Genieten van de prachtige natuur, de super vriendelijke mensen en... van de goulashsoep! Mooi gebonden, goed gevuld en lekker pittig maar net niet te.
Tja en dan probeer je natuurlijk, als je weer in Nederland bent, om die soep na te maken. Nou, ik kan je vertellen dat ik heel wat pogingen gedaan had. En telkens stond er weer een pan met 'best wel lekkere maar met toch net niet die typische smaak van' Oostenrijkse goulash soep op tafel...
Tot dat we op vakantie gingen naar Lermoos! De chefkok van Hotel Edelweiss gaf mij op de laatste dag van onze vakantie zijn recept van deze heerlijke soep. :D
Ik heb geprobeerd om zijn recept letterlijk te volgen maar het was voor mij niet helemaal duidelijk wat voor tomaten en/of tomatenpuree hij gebruikt had. Ook de hoeveelheid kruiden was de eerste keer een beetje een gok omdat ze in deze Oostenrijkse keuken toch net wat andere pannen en maten gebruiken dan in mijn keuken ;)
Maar het resultaat mag er zijn! Na het snijwerk kost het je een paar uurtjes geduld voor de soep klaar is. En als je het dan nog op kunt brengen om te wachten... de tweede (en de derde) dag wordt deze soep alleen maar lekkerder!