Zoals wel vaker ;) ging het gesprek over eten. Een collega vertelde dat ze regelmatig kerriesoep maakt en wat daar dan ongeveer in ging. Nou hou ik er wel van om iets nieuws uit te proberen en dus stond er die avond bij ons kerriesoep op het menu :D
Ik heb een beetje gespeeld met de kerrie. Ik ben nogal fan van de kruiden van Jonnie Boer en vind de Vadouvan echt geweldig! Volgens het blikje is dit een milde Indiase kerriemelange met Franse invloeden en dat gaf dit soepje net dat extra beetje pit. Voor ongeveer 1 liter soep.
Mosterdsoep is altijd al een van mijn favoriete soepjes geweest als we gaan uiteten. Soms was ie echt overheerlijk maar af en toe viel dat ook best tegen... Tijd dus om zelf wat te gaan knutselen in de keuken!
Voor deze soep neem ik altijd de Limburgse mosterd van Marne. Dat is een milde grove mosterd die volgens mij precies past in deze soep! Het resultaat: een heerlijk romige mosterd-preisoep met kleine stukjes beenham!
Een pan goed gevulde soep komt altijd van pas. Lekker kopje soep voor een bij de warme maaltijd maar ook prima bij een broodmaaltijd. Deze broccolisoep komt hier vaak in het weekend op tafel.
Het liefst maak ik een dan een flinke pan soep. Kost je nl. net zoveel tijd als een kleinere hoeveelheid en wat niet gelijk opgaat mag in de vriezer voor een dag met minder tijd. :D Dit recept is voor ruim 2 liter soep.
Ouderwetse kippensoep zoals mijn moeder die vroeger maakte (met nog een paar toevoegingen van mezelf..) Een grote pan soep, want ik vind dat, als je dan toch een gerecht maakt dat wat langer duurt, je er met dezelfde moeite een portie bijmaakt voor in de vriezer. Of voor je moeder
Uh mam, als wij gaan verhuizen wil jij dan de catering doen? Kun je dan zo'n grote pan soep maken.. doe maar tomatensoep ow en broodjes met worst? Ja hoor, komt goed! Het moest dus goeie soep worden waar de poets/sjouw-ploeg nieuwe energie van zou krijgen ;)
Soms kun je zo'n zin hebben in soep... Evelyn snapte precies wat ik bedoelde en ik kreeg van haar 'n recept van tomatensoep van geroosterde cherrytomaatjes Omdat smaken verschillen heb ik er mijn eigen draai aan gegeven maar tis een heerlijk soepie geworden!
Soms wil je gewoon ff snel een soepje, sneetje brood erbij, niet te veel gedoe. Nou, als ze dat hier thuis zeggen dan willen ze deze simpele tomatensoep maar dan wel graag met veel soepballetjes!
Tomaten en basilicum, om de geur alleen al vind ik dit een geweldige combinatie! Dus toen ik een soepje moest maken voor een etentje met gasten was de keuze snel gemaakt. In dit recept heb ik tomaten uit blik gebruikt maar als je wat meer tijd hebt neem dan gerust verse trostomaten. Verder gebruik ik altijd zongedroogde tomaatreepjes op olie (Markant van Coop) Die geven een extra lekkere smaak aan je soep!
Ik weet nog hoe lekker het vroeger thuis rook als mijn moeder erwtensoep maakte :) . Dit is haar recept, zoals zij de erwtensoep altijd kookte. Met slechts een verschil.. zij deed platte ribben in de soep en ik niet. Die vind ik namelijk te vet en zo'n gedoe..Zelf gebruik ik liever nasivlees, super makkelijk (zijn al kleine stukjes!).
Zorg wel voor een grote hoge pan want als je toch 3 uur bezig bent dan kun je net zo goed wat extra maken voor in de vriezer :D
Super rood, lekker verwarmend en pittig! Marlotte en ik (Alex) vinden deze soep heerlijk als wat kouder is en we wel toe zijn aan wat warmte. Het is niet het makkelijkste gerecht maar zeker de moeite waard! Dit recept is genoeg voor 2 grote porties (als maaltijdsoep) of 4 normale porties
Dit is echt n heerlijk soepje dat hier regelmatig op tafel komt! Gebruik je liever geen wijn, neem dan gewoon wat extra bouillon. En wil je wat minder calorieën dan laat je de room eruit en gebruik je 1 liter bouillon.
Tijdens vakantie in Oostenrijk zag ik hem regelmatig op de menulijst staan, knoflooksoep. Toen ik eenmaal thuis het recept hiervan voor t eerst las had ik toch zoiets van: now way dat ik dit ooit ga maken, zoveel knoflook!
Maar als knoflookliefhebber was ik stiekem toch best wel benieuwd hoe 't zou smaken... ben nog steeds blij dat mijn nieuwsgierigheid 't heeft gewonnen! Het originele recept (met 6 bollen knoflook!!) is inmiddels wel 'n beetje aangepast aan onze smaak maar heeft nog steeds veel knoflook dus mss liever niet eten als je de volgende dag naar de tandarts moet