Japanse pannenkoek
Zo af en toe bak ik pannenkoeken, Liempdse struif noemen wij dat! Heel simpel, gewoon een beslag maken van melk, eieren, bloem en 'n snuf zout. Soms bak ik ze met spek en/of kaas, soms met appel, poedersuiker en/of stroop. Maar vandaag had ik zin in een Japanse pannenkoek, een okonomiyaki!
Daar zitten lekker veel groenten in met kleine stukjes varkensvlees of bijv. garnalen of inktvis. Liefhebber van kaas? Meng gerust wat geraspte kaas door het beslag! Of laat al die dingen eruit voor een vegetarische versie. De groenten die ik gebruikt heb had ik toevallig nog in mijn koelkast liggen maar ook taugé, ringetjes bosui, kleine stukjes paprika of spitskool passen hier prima in. Is het dan nog wel een authentieke okonomiyaki? Uhh.. nee misschien niet maar bij Hussemusse geven wij graag een eigen draai aan gerechtjes. Het resultaat? Een Japanse struif!