Een huzaren salade of (zoals het bij ons thuis wordt genoemd) koude schotel, is altijd lekker op dagen dat de temperatuur (ver) boven 22 graden komt :D .
Een variatie daarop is deze koude macaroni salade. Met super veel mogelijkheden want je maakt de salade gewoon met ingrediënten die je op dat moment in je koelkast hebt liggen.
Tip: Op de manier zoals ik de schotel vandaag heb gemaakt is ie niet lasctosevrij. Maar laat je de boursin weg en doe je er in plaats daarvan een extra eetlp mayo en wat knoflookpoeder bij dan is dat wel het geval :)
Gehakt met een Italiaans tintje, Italian meatloaf! Lekker en makkelijk, daarom maak ik dit gerecht altijd voor 2 dagen tegelijk. Lekker met ciabattabrood maar ook met aardappeltjes (of pasta) en een groene salade. Of bijv. als onderdeel van een buffetje. Belangrijk is wel dat je heel mager gehakt gebruikt anders komt er teveel vocht vrij.
De officiële naam voor dit gerechtje is quesadilla. Het is een soort Mexicaanse tosti. Een wrap gevuld met kaas, avocado en gerookte kipfilet die slechts 10 minuutjes in de oven hoeft, heerlijk!
Deze vegetarische burgers zijn echt een aanrader en perfect als je zin hebt in iets hartigs en pittigs, maar ook vegetarisch wil eten. Als bijgerecht kun je er frietjes bij bakken of (om in de TexMex sfeer te blijven) kun je er deze zelfgemaakte nacho's bij serveren.
Dit is echt zo'n salade die je vaker zult gaan maken. Als lunch of als voorgerechtje of misschien wel als salade bij de bbq. Simpel dus snel klaar en echt heel lekker!
Mooi weer en niet zo heel veel zin/tijd om uitgebreid te koken? Dan is deze salade een prima oplossing! Ik heb er koriander knoflook naan (van Aldi) bij geserveerd maar een stokbroodje met wat kruidenboter is er ook erg lekker bij. Dit recept is als maaltijdsalade voldoende voor 2 personen of als voorgerechtje voor 4 personen.
Het was de eerste warme lente dag van het jaar en dan moet je niet te moeilijk doen met eten ;) Dus maakte ik een simpele salade met een dikke snee boerenbrood met wat roomboter (de roomboter vervangen door plantaardige boter als je lactosevrij eet) en die gingen we buiten opeten, heerlijk! Ook prima te serveren als lunch of voorgerechtje. De hoeveelheden pas je dan gewoon per persoon aan.
Inmiddels is het een beetje 'n familietraditie geworden.. op de terugreis van onze vakantie in Oostenrijk even stoppen bij dat ene tentje langs de Duitse autobahn waar ze die lekkere curryworst met ribbelfrietjes verkopen!
Tja... en als ik eenmaal thuis dan een receptje van curryworst vind dan moet ik die natuurlijk wel ff uitproberen. Eerlijk is eerlijk, de Liempdse versie is ook super lekker en lijkt eigenlijk best een beetje op die Duitse van dat ene tentje langs de autobahn...
Een klein en simpel maar o zo lekker voorgerechtje dat er in een glaasje ook nog eens superleuk uitziet! Ook leuk als lepel hapje of amuse :)