Het recept van deze mosterdsaus had ik al jaren in een schriftje staan, maar waar eet je dat nu bij? Het werd uiteindelijk een combi van aardappeltjes uit de oven (maar dan zonder de knoflook) met kipdijfilet in mosterdsaus, heerlijk!
De telefoon gaat... "mam, hoe maak jij die babi pangang van jou ook weer?" Tja, hoe maak ik die... meestal 'doe ik maar wat' .. de kruiden gaan met de losse pols in de marinade en eigenlijk is 't door de jaren heen meer een mix van babi ketjap en babi pangang geworden...
Nadat het Chinees restaurant in ons dorp zijn deuren sloot maak ik regelmatig een gerechtje van hun menukaart. Vandaag was de nr. 73 aan de beurt: Babi ketjap!
Een vleesgerecht dat lekker pittig is maar ook een beetje zoet met een vleugje gember en lekker veel saus. Dus... het hussemusse recept van babi ketjap, zoals wij die graag eten!
Nou gebeurt het niet zo vaak in Nederland maar als er een aantal hele mooie zomerdagen achter elkaar zijn dan heb ik meestal niet zo'n zin in "gewoon" eten. Dan maak ik wat vaker iets met rijst en kip. Dit recept staat dan ook op mijn lijstje. Lekker pittig maar niet te. De sajoer groenten heb ik deze keer heel makkelijk (want hé ...het was wel errug warm hoor ;) ) met een kant en klare sajoermix voor boontjes gemaakt.
Het recept dat klaar lag om te maken was eigenlijk voor gevulde aubergines maar die was ik dus vergeten te kopen... stom.
Ik had nog wel een mega grote gele courgette uit eigen tuin. Niet die van mij maar gekregen van iemand die er heeeel veel had ;) Een 1/2 uurtje later was het recept aangepast en kon de courgette de oven in :D
Een huzaren salade of (zoals het bij ons thuis wordt genoemd) koude schotel, is altijd lekker op dagen dat de temperatuur (ver) boven 22 graden komt :D .
Een variatie daarop is deze koude macaroni salade. Met super veel mogelijkheden want je maakt de salade gewoon met ingrediënten die je op dat moment in je koelkast hebt liggen.
Tip: Op de manier zoals ik de schotel vandaag heb gemaakt is ie niet lasctosevrij. Maar laat je de boursin weg en doe je er in plaats daarvan een extra eetlp mayo en wat knoflookpoeder bij dan is dat wel het geval :)
Gehakt met een Italiaans tintje, Italian meatloaf! Lekker en makkelijk, daarom maak ik dit gerecht altijd voor 2 dagen tegelijk. Lekker met ciabattabrood maar ook met aardappeltjes (of pasta) en een groene salade. Of bijv. als onderdeel van een buffetje. Belangrijk is wel dat je heel mager gehakt gebruikt anders komt er teveel vocht vrij.
De officiële naam voor dit gerechtje is quesadilla. Het is een soort Mexicaanse tosti. Een wrap gevuld met kaas, avocado en gerookte kipfilet die slechts 10 minuutjes in de oven hoeft, heerlijk!
Vandaag was een dagje zonder vlees. Een gewoon visfiletje maar dan wel met een lekker sausje ;) Ik had nog pangasiusfilets in de diepvries liggen maar hou je daar niet van neem dan gerust een schol- of wijtingfilet.
In het originele recept zat veel meer peper, mosterd en scherp kerriepoeder. En nou houden wij best van pittig maar dat was zelfs voor ons aan de royale kant... Dus heb ik wat geëxperimenteerd met wat andere kruiden en heb van sommige kruiden de hoeveelheden aangepast en nou is ie toch lekker! :D
Deze vegetarische burgers zijn echt een aanrader en perfect als je zin hebt in iets hartigs en pittigs, maar ook vegetarisch wil eten. Als bijgerecht kun je er frietjes bij bakken of (om in de TexMex sfeer te blijven) kun je er deze zelfgemaakte nacho's bij serveren.
Dit is echt zo'n salade die je vaker zult gaan maken. Als lunch of als voorgerechtje of misschien wel als salade bij de bbq. Simpel dus snel klaar en echt heel lekker!