Tja, wat zal ik over witlof ofwel Brussels lof zeggen.. Je houdt ervan of vindt het helemaal niks. Tis een gezonde groente met een klein beetje bittere smaak die je zowel rauw als gekookt (niet te lang hè dan wordt 't zo'n prutje) kunt eten.
Wij eten niet zo vaak aardappelpuree. Ben niet zo'n liefhebber. Dus, als ie dan op 't menu staat dan moet ie wel echt lekker zijn en niet uit zo'n zakje
Nee, ik hoef geen komkommer, zit toch geen smaak aan.... Nou, dat dacht ik dus wel! En helemaal als die komkommer even een uurtje mag badderen in deze marinade.
Prei komt hier niet zo heel vaak op tafel. Ja, wel in ringen gesneden en dan met bijv. paprika, kool en champignons als roerbakgroenten maar nooit gekookt. Maar dit is een ander verhaal.. heerlijk met een zoetje en toch beetje pit! Lekker met wat rijst en kipfilet maar ook heerlijk met gebakken krieltjes en een stukje vis.
Wij eten niet zo vaak aardappels maar áls we ze eten dan graag gebakken! Het liefst in de oven. In dit recept gebruik ik verse rozemarijn maar neem gerust andere kruiden zoals tijm of salie. Alleen gedroogde kruiden in huis? Ook geen probleem.
Tip: Als het niet vegetarisch hoeft te zijn leg dan eens wat grof gesnipperde ui en stukjes gerookt spek tussen de aardappels en bak die mee in de oven...
Venkel is een groente die een beetje anijsachtig smaakt. Ik vind dit lekker in combinatie met tomaat. Na een beetje knutselen heeft deze schotel een wat Italiaanse stijl gekregen zeker als je de gehaktballetjes er op deze manier bij maakt. Stukje vis past er trouwens ook heel goed bij.
Ben je op wintersport in Oostenrijk dan eet je meestal een jägersaus bij je Wiener Schnitzel. Vrijwel elk restaurant heeft deze combi op de kaart staan. Nou had ik al vaker geprobeerd om dit sausje thuis ook eens te maken maar 't was het steeds net niet.
Het appelboompje in de tuin van mijn moeder gaf dit jaar heel veel appels. Zoveel zelfs dat we ze, ondanks de hulp van al die wespen, niet op kregen Zonde om er niks mee te doen. Mam had er al een keer appelmoes van gemaakt: Appels schillen, klokhuis eruit, klein snijden en dan met 'n klein beetje suiker en wat water 1/2 uurtje zachtjes op 't fornuis laten koken. kind kan de was doen.Ik wilde er wat anders mee doen. Resultaat: een kruidige appelcompote, gemaakt in de slow cooker!
Nou ja, soort van ravigotte dan want ik ben weer eens aan 't knutselen geweest. Lekker fris sausje vind ik dit, past prima bij een stukje gebakken vis maar is ook lekker bij 'n salade of wat frietjes.
'Hoi Agnes, mijn tomatenplanten geven zoveel tomaatjes dat wij ze niet op kunnen. Zal ik er wat brengen? Ohh ja graag Albert, altijd welkom!'
En dan krijg je dus zomaar ruim 2 kg heerlijk zoete kerstomaatjes uit eigen tuin om iets lekker van te maken!
Oké, die fatsoenlijke foto moeten jullie nog maar even tegoed houden. Boter fotograferen.. gaat me vast ooit lukken
Je kent ze vast wel, van die spiesjes met 'n 1/2 snoeptomaatje, bolletje mozzarella, blaadje basilicum en weer 1/2 snoeptomaatje. Doen 't altijd goed op een feestje :D
In plaats van spiesjes heb ik dit keer een salade gemaakt. Serveer deze Salade Caprese in een mooie grote schaal of geef de salade in kleine schaaltjes als voorgerechtje bij een Italiaans etentje.