Als de temperatuur omhoog gaat en het zonnetje uitbundig schijnt heb ik af en toe zo'n zin in een salade! Gezond, lekker, niet teveel calorieën.. voor de lunch maar ook als avondeten. En dan moet ie ook nog een beetje snel te maken zijn zonder al teveel gedoe. En graag met een lekker glaasje wit erbij en dan buiten in het zonnetje opeten! Zie je het voor je?
Dit is zo'n simpele zomerse salade die je heel goed bij de bbq of een warme maaltijd kunt serveren. Maar schep er wat afgekoelde gekookte pasta door en je hebt ineens een complete heerlijke zomerse maaltijd!
Dit vind ik nou echt 'n mooi weer salade! Zo een die je snel ff maakt als het zonnetje schijnt en die je dan met een koel glaasje wit erbij buiten op eet En die je trouwens ook makkelijk aanpast: Heb je geen spinazie in huis, neem sla! Geen liefhebber van feta? Neem geitenkaas. En die pistache nootjes mogen ook gerust geschaafde amandelen of stukjes walnoot zijn!
Wij eten regelmatig courgette. Gewoon als roerbakgroenten of courgetti, in de soep maar nu dus ook als borrelhapje!
Ik maak zo'n salade in 'n glaasje regelmatig bij een bbq. Onze tafel staat dan meestal behoorlijk vol en 'n grote schaal met salade neemt dan eigenlijk net teveel plaats in. Bovendien eet het makkelijk als je een feestje hebt waarbij iedereen blijft staan en het ziet er ook nog eens leuk uit!
Witlof is 'n bladgroente die je zowel rauw (in een heerlijke salade) als gekookt kunt eten (ken je onze witlofsoep al?) Hoe je het ook klaarmaakt wij zijn fan! Maar misschien is roerbakken meer iets voor jou? Echt supermakkelijk en in 10 minuutjes op tafel
Ooit was ik niet zo'n fan van bloemkool maar hé dat was vroeger! Sinds ik geroosterde bloemkool heb ontdekt is het een heel ander verhaal Zo wordt voldoende groenten eten echt a piece of cake!
Koolrabi heeft een licht kruidige smaak, beetje als radijs. Tenminste als je hem rauw eet want als je hem kookt (of bakt) wordt ie veel zachter van smaak. Voor deze salade heb ik koolrabi gebruikt die overbleef van de gevulde koolrabi.
Zo af en toe las ik een dag in met extra groenten, dan eten we koolhydraadarm én vegetarisch. Gewoon omdat ik daar dan zin in heb.
Kaki- of sharonfruit is eigenlijk typisch najaarsfruit maar is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Je kunt het zo uit de hand eten maar het is ook heel lekker in een salade. En kun je nou geen kakifruit aankomen vervang 'm dan door 'n nectarine of perzik!
Die mango chutney uit 'n potje is best lekker totdat je hem een keer zelf hebt gemaakt.. Lekker als bijgerechtje of als sausje bij kip of in een salade!
Zeg nou zelf, zo'n gegrilde ui naast je lapje vlees is niet alleen lekker maar je bordje ziet er ook ineens een stuk feestelijker uit! Het is 'n super simpel bijgerechtje dat ook nog eens snel klaar is. De ui wordt door bereiding in de oven lekker zacht en zelfs een beetje zoetig.