Gewoon een simpele tomatensalade die eigenlijk overal wel bij past. Tip: gebruik goede tomaten die vol van smaak zijn.
Er is een tijd geweest dat ik spruitjes echt vreselijk vond maar nu ik ze op een deze manier klaar maak vind ik ze eigenlijk best lekker! (zeker de kleine spruitjes) Door ze 2 keer te koken valt zelfs de typische geur erg mee!
Sambal goreng boontjes worden ze ook wel eens genoemd. Licht pittige sperzieboontjes die heerlijk zijn bij babi ketjap of bij kip badjak maar die je ook prima kunt combineren met bijv. een gehaktbal en krieltjes!
Zoete chilisaus is echt een sausje voor de liefhebbers. Lekker pittig en toch zoet. Ideaal dus om iets op smaak te maken of om te serveren als dipsaus bij quesadilla's, gehaktballetjes, loempiaatjes of rauwkost.
Deze met rijst gevulde tomaat heb ik gemaakt bij mijn recept voor gegrilde pangasiusfilet met knoflooksaus maar het past vast nog bij een heleboel andere dingen.
Deze honing/mosterd dressing is heerlijk over een salade met zalm en avocado maar ook lekker om in te dippen met n stukje kaas of wat rauwkost.
Ik ben echt dol op aardappelgratin. Als we gaan uit eten zal ik er ook altijd een schaaltje bij bestellen, heerlijk! Maar ook thuis komt dit lekkere en makkelijk te maken gerechtje af en toe op tafel. Deze klassieke uitvoering die bij heel veel dingen past is genoeg voor 4 personen.
Een ontzettend lekker aardappel gerecht voor 4 personen dat ook nog eens heel simpel te maken is! Heerlijk met lamsgehaktballetjes met ouzosaus en tzatziki
Vrienden van ons gaan al jaren op vakantie naar Griekenland. Voor de prachtige natuur, de mensen maar zeker ook voor t eten! Toen ze een tijdje geleden bij ons kwamen eten heb ik Grieks voor ze gekookt. Wat toen zeker niet mocht ontbreken was n schaaltje tzatziki.
Die groene pesto uit een potje is best oké totdat je dit een keer zelf hebt gemaakt... Helemaal niet moeilijk en zo klaar maar wel veeeel lekkerder :) In een goed afgesloten en schoon potje kun je dit (met een beetje olijfolie erop) wel zo'n 2 weken goed houden in de koelkast. In porties invriezen in een ijsblokjesvorm om op een ander tijdstip door bijv. pasta of een saus te doen kan natuurlijk ook.