Dit heerlijke receptje is bij toeval ontstaan. Het begon als een marinade voor een beenhammetje maar gaandeweg veranderde dat in het volgende recept.. tja soms gebeuren die dingen
In de Efteling verkopen ze zo'n krokante aardappel-spiraal op een stokje en noemen ze die een Eigenheymer. Ze strooien er wat geraspte kaas of bbq kruiden over.. en lekker dat dat is!
Maar je kunt die dingen ook prima thuis in je oven of airfryer maken. Een aardappel op een stokje ** als snack maar tis ook een leuke manier om je gebakken piepers eens anders te serveren! Hasselback aardappels dus!
Gewoon een heerlijk dipsausje bij rauwkost maar ook super lekker bij een stukje gemarineerde kip!
Mogelijkheden genoeg met courgette maar deze is toch wel een van onze favorieten. Plakjes courgette gevuld met lekkere dingen en die dan in de oven laten garen in een heerlijke Italiaanse tomatensaus.
Dit is zo'n speciaal sausje dat je vaker zult gaan maken. Dit recept is genoeg voor ruim 1 liter saus. Ik gebruik meestal de helft en bewaar de andere helft dan in een goed afgesloten pot in de koelkast. Kan ook prima in de diepvries maar zolang hoef ik het nooit te bewaren ;)
Simpel bijgerechtje dat bij heel veel gerechten past: champignons uit de oven!
Gebakken aardappeltjes, ik ben er van fan! En helemaal als ze op deze manier bereid worden :D
Op deze manier is veel groenten eten toaal geen probleem. Stukje vlees of vis erbij en je hebt snel een gezond maaltje!
Restje brood of wat stokbrood over? Je kunt dat natuurlijk aan de vogeltjes voeren maar je kunt daar ook simpel wat knoflook croutons van maken. Lekker in de soep, om over een salade te strooien of om gewoon zo uit het handje op te snoepen :D
Soms vraagt je eten om een pittig bijgerechtje. Nou, dit is er zo een! Zit een beetje tussen een saus en een salsa in en het spiced de boel een beetje op ;) Lekker bij kebab of bijv. gebraden kip, wat rijst en een groene salade!
Simpel en snel klaar groente-gerechtje met een beetje pit en weinig calorieën :) .
Eigenlijk ben ik helemaal geen liefhebber van bloemkool, zal ook nooit op de ouderwets Hollandse manier bloemkool met een sausje maken.. Maar door deze manier van bereiden krijgt de bloemkool een heel andere smaak en blijft krokant, echt heel lekker :) . Dit past gewoon veel beter bij mij!