Eten wat de pot schaft!

Zwiebelrostbraten

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Oostenrijkse keuken
Inleiding

Dit is een van de gerechten die we elke keer als we in Oostenrijk op vakantie zijn, gewoon moeten bestellen, zwiebelrostbraten! Echt zooo lekker, wij krijgen er geen genoeg van :)

Na wat uitproberen is het me gelukt om de smaak te pakken te krijgen. En eigenlijk is het gewoon te simpel... Het valt of staat met de kwaliteit van je vlees.. vraag je slager om hele dunne plakjes rosbief te snijden, zo'n 1/2 cm dik. De uienringen mogen zelfs nog ietsie dunner. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Haal de rosbief ruim 30 minuten voordat je gaat bakken uit de koelkast zodat het vlees rustig op kamertemperatuur komt.

Maak ondertussen de uien schoon en snij ze in dunne ringen. Bak de uien mooi bruin in 1 boter. Bestrooi ze dan met paprikapoeder en versgemalen peper. Roer even door en strooi de bloem over de uien. Roer nogmaals door. Laat de bloem 1 minuutje garen en blus af met de bouillon. Zet op klein en laat een beetje indikken.

Dep het vlees met wat keukenpapier droog en maal er wat peper en zout over.

Smelt nu het 2e klontje boter en bak de lapjes rosbief op hoog vuur 1 minuut per kant. Echt niet langer hoor, het vlees moet nog wat rosé blijven.
Leg de gebakken rosbief op een warm bord, verdeel de uiensaus over het vlees en serveer direkt. Lekker met gebakken aardappeltjes en salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 dunne rosbieflapjes à 125 gram
  • 2 uien
  • 1 theelp paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 klontjes (lactosevrije)boter
  • 1 eetlp bloem
  • 1 1/2 dl sterke bouillon

Populair in dezelfde categorie