Eten wat de pot schaft!

Zuurkoolschotel vegetarisch

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Af en toe een dagje zonder vlees schijnt goed voor je te zijn... prima, als het maar lekker is! Hoewel wij hier thuis echte vleeseters zijn miste ik het totaal niet in deze schotel. En als jij dat wel doet dan kun je er natuurlijk altijd nog een stukje rookworst of wat uitgebakken spekjes bij doen. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Spoel de zuurkool** even af. Kook die dan 10 minuten in wat water en giet af.

Kook de aardappels, giet het water af en stamp met een klontje boter en 'n scheutje warme melk tot een puree. Schep de kleingesneden feta door de puree. Breng op smaak met versgemalen peper en 'n snuf zout.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Snijd (of knip!) de gewelde abrikozen in stukjes. 

Snijd de uien in 1/2 ringen en bak ze in een koekenpan mooi bruin. Strooi het kerriepoeder erover en roer goed door. Voeg de ketjap toe en laat dit een paar minuten heel zachtjes pruttelen.

Meng de zuurkool met de appeltjes en de stukjes abrikoos en leg deze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Daarop komt het ketjap/uien mengsel. Daarop een laagje aardappelpuree.

Snijd de overgebleven boter in kleine stukjes en verdeel die over de puree. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas over de ovenschotel en zet die een klein half uurtje op 180 graden in de oven. Eet smakelijk!

** Tip: Zuurkool is best licht verteerbaar maar toch kan niet iedereen er evengoed tegen. Om de zuurkool iets vriendelijker te maken spoel ik hem altijd eerst even onder warm water af voordat ik die ga verwerken in een gerecht.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 750 gram geschilde aardappels
  • 2 appels
  • 15 gewelde abrikozen
  • 400 gram zuurkool
  • 4 uien
  • klontje roomboter + 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • scheutje melk
  • 150 gram feta
  • handje geraspte kaas
  • beetje paneermeel
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie