Zuurkool in hamrolletjes en mosterdsaus
Eigenlijk is het een zuurkoolstampot. Met een sausje. Maar serveer je dat op deze manier is het toch net ff wat anders op je bord
Kook de geschilde aardappels samen met de zuurkool en wat water tot ze gaar zijn. Giet af en laat heel even staan.
Verwarm de melk, smelt het klontje boter daarin en doe dit dan bij de aardappels. Stamp, grof of fijn maakt niks uit, er een lekkere stamppot van.
Bak de spekjes uit en meng ze samen met de klein gesneden ananas (rozijntjes of 'n appeltje is ook lekker) door de stamppot. Proef.. beetje zout, nog wat peper erbij?
Leg de plakjes ham op een snijplank en smeer er aan 1 kant een beetje mosterd op. Daarop komt wat van de zuurkoolstamp. Rol de ham op en leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Maak nu het sausje. Klop de crème fraîche los met een scheutje room, 2 eetlepels mosterd en nog 'n draai peper. Warm even op, roer de geraspte kaas erdoor en giet dit over de rolletjes.
Zet de ovenschaal nog 15 minuutjes in de oven op 180 graden. Eet smakelijk!
Tip: Als je dit recept alvast wilt voorbereiden voor later kun je de rolletjes prima van tevoren maken en afgedekt in de koelkast zetten. Voor gebruik warm je de rolletjes op in de oven op 150 graden. Als ze bijna warm zijn schenk je de saus er over en laat je de schotel nog een kwartiertje in de oven staan.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 750 gram geschilde aardappelen
- klontje (room)boter
- scheutje melk
- 500 gram zuurkool
- 100 gram magere spekjes
- versgemalen peper
- klein blikje ananas (of n handje rozijnen)
- 12 plakken gesneden achterham
- 1 eetlepel (grove) mosterd
- 2 eetlepels (grove) mosterd voor de saus
- 1/8 lt crème fraîche
- scheutje room (of melk)
- klein beetje geraspte kaas