Eten wat de pot schaft!

Zomersalade met nectarine

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
koud  Nederlandse keuken
Inleiding

Het hoeft niet eens echt zomer te zijn, als het maar lekker weer is en je buiten kunt lunchen. Of bbqen. Of misschien wel als je binnen zit terwijl de verwarming aan is en je zin hebt in dat zomergevoel. Eigenlijk is er dus altijd wel een reden te bedenken waarom je nou net deze salade wilt eten...

Bereiding

Was de nectarine, verwijder de pit en snij in dikke plakken. Bak de plakken in je grillpan of op de bbq tot je bruine strepen ziet. 
Bak de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan.
Snijd de rode ui in 1/2 dunne ringen en de radijsjes in dunne plakjes. De komkommer in 1/2 maantjes.

Neem een mooie schaal (of diep bord) en leg de gemengde sla op de bodem. Daarop komen de rode ui, radijs en komkommer. Maak roosjes van de ham en verdeel die samen met de gegrilde nectarine over de salade. Schenk de balsamico over de salade. Nog een beetje verse peper en de pijnboompitjes erover en klaar is je salade! Lekker met vers afgebakken stokbrood. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • gemengde sla
  • 2 nectarines of perzik
  • plakjes Parmaham
  • stukjes feta
  • 1 kleine rode ui
  • radijsjes
  • stukje komkommer
  • pijnboompitjes
  • balsamicocreme
  • zwarte peper

Populair in dezelfde categorie