Eten wat de pot schaft!

Zomersalade met mango

Bijgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Deze salade vind ik echt de zomer op je bordje! Mooie kleuren, frisse smaken, lekker als voorgerechtje of als salade bij een bbq.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Schil de mango's en de avocado's. Verwijder de pit en snij in dunne plakjes. Verdeel de schijfjes mango en avocado over 4 bordjes of 1 grote schaal. Leg daarop de sla en gehakte walnoot.

Snij de rode ui in hele dunne 1/2 ringetjes. Pers de limoen uit.

Meng limoensap met olijfolie, maple cyrup en dyonmosterd goed door elkaar. Schep daar de rode ui ringetjes samen met wat peper en zout door heen. Laat ongeveer 15 minuten staan en schep dan nogmaals door elkaar. 

Schenk de dressing vlak voor serveren over de mangosalade en garneer met fijngesneden blaadjes munt. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 mango's 
  • 2 avocado's 
  • 1 zakje rucola of gemengde sla
  • handje walnoten
  • fijn gesneden blaadjes munt

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 kleine rode ui of sjalotje
  • sap van 1,5 limoen of 1 citroen
  • 3 eetlp olijfolie
  • 1 eetlp maple syrup (=ahornsiroop) of honing
  • 3/4 eetlp dyon mosterd
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie