Eten wat de pot schaft!

Zomersalade met kip en meloen

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
2 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

De zomer is nu echt begonnen! Met warm weer heb ik niet altijd zin om lang te koken en willen Marlotte en ik (Alex) graag iets fris en makkelijks eten. Deze zomerse salade is perfect daarvoor.

Tip: Als je nou wat minder tijd hebt (of gewoon ff geen zin­čśë) vervang de kip dan door stukjes gerookte kip! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snij de knoflook fijn en voeg samen met de olijfolie en peper toe aan de kipfilet. Laat deze marineren in de koelkast. Dit kan gerust de avond vooraf al maar, als je minder tijd hebt, is een uurtje al genoeg.

Halveer de meloen, verwijder de zaden en schep met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk bolletjes uit de meloen zonder de schil te beschadigen. Laat daarna de helften uitlekken, dit worden de schaaltjes waar we de salade in serveren.

Verwarm een klein beetje olijfolie in een pan en bak hierin in 5-6 minuten de kipfilet gaar. Schep regelmatig om en bak tot de kipfilet een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Snij de paprika in blokjes en vermeng met de veldsla.
Meng in een schaaltje de mayonaise met paprikapoeder, kerriepoeder en cayenne. Voeg hier naar smaak zout, peper en citroensap aan toe en roer tot het een mooie gladde saus is.

Meng de salade, kip en meloenbolletjes en schep het in de meloenhelften. Schep er wat van de kerriemayonaise overheen en bestrooi het met het amandelschaafsel en je bent klaar. Snel, makkelijk en lekker zomers, eet smakelijk! 

Tip: Geen zin om met het warme weer aan het fornuis te staan? Geen probleem, dit recept is ook erg lekker met stukjes gerookte kipfilet.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 1 galia meloen of bijv. canteloupe
  • 200 gr. kipfilet in reepjes of gerookte kip
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • amandelschaafsel
  • 1 rode paprika
  • 75 gr. veldsla (1 zak)
  • citroensap
  • 2 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 theelp paprikapoeder
  • 1/2 eetlp kerriepoeder
  • 1 theelp cayennepeper

Populair in dezelfde categorie