Zoete chilisaus
Zoete chilisaus is echt een sausje voor de liefhebbers. Lekker pittig en toch zoet. Ideaal dus om iets op smaak te maken of om te serveren als dipsaus bij quesadilla's, gehaktballetjes, loempiaatjes of rauwkost.
Zorg dat je een schoon jampotje hebt waar 300 ml saus in past. Pers de knoflook (of snijd heel fijn). Maak de pepers schoon en snijd ze fijn. ik gebruik de zaadjes niet (dan vind ik het sausje net te pittig worden) maar dat is een eigen keuze.
Verhit de olie in een steelpannetje en smoor de knoflook 1 minuut. Voeg nu de pepers, azijn, honing, gember en wat zout toe. breng het geheel aan de kook en zet het pannetje op een klein pitje. Laat de saus inkoken tot die een beetje stroperig wordt. Laat de chili saus afkoelen en vul het potje. In de koelkast is dit sausje zo'n 2 à 3 weken houdbaar. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 teentjes knoflook
- 3 spaanse pepers
- scheutje olie
- 200 ml azijn
- 150/200 ml (bloemen)honing
- 5 cm geraspte gemberwortel
- snufje zout