Zoete aardappelpuree met gebakken worteltjes en krokante kip
Ik vond het de hoogste tijd voor een upgrate van hutspot! Nou ja, een soort van hutspot dan. Gewoon eens wat anders proberen dan een aardappel/wortel/ui-stamppotje. En das prima gelukt al zeg ik het zelf!
Schil de gewone en de zoete aardappels. Snij ze in blokjes en kook ze dan in water met een snuf zout.
Snijd ondertussen de rode ui in 1/2 ringen en de worteltjes in de lengte doormidden. Bak de ui een paar minuutjes in een koekenpan met 'n klontje boter en zet het vuur op klein. Doe de worteltjes erbij, strooi de komijn erover, schep af en toe om en laat zo rustig gaar worden. Hoe lang.. minuutje of 10? Het ligt eraan hoe dik de worteltjes zijn. Bestrooi tot slot met de gedroogde tijm, schep om en maal er nog wat zwarte peper over.
Bak de krokante kip schnitzel gaar met een klontje boter.
Giet het water af van de aardappels, voeg een klontje boter toe en stamp tot je een gladde puree hebt. Snij ongeveer de helft van de rucola wat kleiner en schep door de puree.
Verdeel de puree en de gebakken worteltjes over 2 borden. Leg de rest van de rucola en tomaatjes erlangs . Snijd de kip in reepjes en leg die op de puree. Bestrooi met wat pijnboompitjes en maal er tot slot nog wat peper over. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 zoete aardappels
- 3 aardappels
- 250 gram snack worteltjes
- 1 flinke rode ui
- 75 gram rucola
- wat snoeptomaatjes
- pijnboompitjes
- 1/2 theelp komijnzaad (djintan)
- 1 theelp gedroogde tijm
- peper en zout
- (lactosevrije)boter
- 2 krokante kipschnitsels