Eten wat de pot schaft!

Zoet zure komkommer

Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Lekker frisse komkommersalade voor bij de sla maar ook heerlijk bij Oosters eten zoals rendang daging,  ajam pangang of babi pangang :D

Bereiding

Verwarm de azijn samen met de suiker en de versgemalen peper (of 1/2 spaanse peper in dunne ringetjes) en roer goed door zodat de suiker oplost. Laat een beetje afkoelen.

Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes met bijvoorbeeld een dunschiller of kaasschaaf en doe ze in een schaaltje. Giet de nog lauwwarme azijn over de schijfjes komkommer en roer even door. Zet minimaal 1 uur (maar liever wat langer) in de koelkast. Eet smakelijk!

Tip: Neem eens 1/2 komkommer met een paar geraspte worteltjes en/of kleine stukjes rode paprika voor een kleurrijke komkommer salade. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 50 ml azijn
  • 1 flinke eetlp suiker
  • versgemalen (chili)peper

Populair in dezelfde categorie