Zarzuela (Spaanse visschotel )
Soms kan ik zo'n zin hebben in vis! Maar dan wel iets met veel smaak: tomaatjes, paprika, ui, knoflook.. En dan maak ik Zarzuela. Een Spaanse visschotel waar je alle kanten mee op kunt. Maak hem in 1 persoons schaaltjes of maak 1 grote schaal. En zet hem dan midden op tafel zodat iedereen de saus met wat brood lekker kan weg dippen!
Ik heb kabeljauwfilet uit de diepvries gebruikt, zo'n doosje met van die rechthoekige plakken. Die zijn vriendelijk voor je portemonnee èn daar kun je dikke blokjes van snijden. En das makkelijk want dan zijn alle stukjes tegelijk gaar. Wel eerst even goed laten ontdooien :)
Maal wat zeezout en wat citroenpeper over over de filets. Rasp de helft van de sinaasappelschil en hou deze even apart. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap over de vis. Dek af met huishoudfolie en laat 20 minuutjes marineren.
Snipper de ui, pers de knoflook uit en snij de paprika's en de tomaten in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Zet het vuur op klein. Voeg de paprika's toe en laat ze in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Schep de tomaten erbij en roer even door. Strooi het paprikapoeder, nog wat (citroen)peper, sinaasappelrasp en de oregano over het tomaten mengsel. Laat op een laag vuur pruttelen tot je een dikke saus hebt.
Leg de stukjes vis bovenop de saus en giet de overgebleven marinade erbij. Nu niet meer door roeren anders valt de vis uit elkaar. Zet de hapjespan (deksel erop) 15 minuutjes in de oven op 180 graden of laat de pan met de deksel erop 15 minuten op laag vuur heel zachtjes pruttelen.
Lekker met versgebakken brood of rijst. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram visfilet in blokjes
- 1 sinaasappel, het sap en de rasp
- citroenpeper
- scheutje olijfolie
- 1 flinke ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 rode puntpaprika's
- 400 gram rijpe trostomaten
- 1/2 eetlp paprikapoeder
- 1 1/2 eetlp gedroogde oregano