Zalmtartaar met saffraanmayonaise
Simpel te maken amuse of voorgerechtje waarbij succes verzekerd is! Alleen één ding... zorg ervoor dat je zalm echt super vers is. Je gaat hem (bijna) rauw eten dus neem geen enkel risico.
Snijd de zalm in hele kleine stukjes. Vermeng met de fijngeknipte bieslook, 't citroensap en wat peper&zout. Dek goed af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Maak ondertussen de saffraan mayonaise: Week de saffraan 1/2 uurtje in 't sinaasappelsap. Meng dit dan door de mayonaise en 't kerriepoeder.
Ik heb van de zalmtartaar 6 lepel amuses gemaakt maar je kunt er ook 4 voorgerechtjes van maken. Doe de zalmtartaar in een mooi glaasje en top af met een beetje saffraanmayonaise. Garneer met een dun sliertje komkommer en 'n paar geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 125 gram verse zalmfilet
- 1/2 eetlp citroensap
- 1/2 eetlp fijn geknipte bieslook
- peper en zout
- 10 saffraandraadjes
- 1 eetlp sinaasappelsap
- 3 eetlp mayonaise
- snufje kerriepoeder