Zalmsalade met parelcouscous
Je kent het vast nog wel.. Zo'n salade van zalm uit blik als voorafje met Kerst. Beetje cocktailsaus, mandarijtje erbij..toch? Ik moest eraan denken toen ik een stukje zalm overhield van een ander gerechtje....
Dat restje warm gerookte zalm werd een simpele zalmsalade maar wel wat anders dan vroeger..
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het water af, schep de olie door de couscous en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer, tomaatjes en bosui door de parelcouscous. Breng op smaak met wat (citroen)peper.
Leg de veldsla op een bordje/glaasje en schep hierop de salade. Verdeel de stukjes warm gerookte zalm met een lepeltje van de dressing over de salade. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 30 gram parelcouscous
- 50 gram warm gerookte zalm of
gerookte zalm flakes - handje veldsla of rucola
- stukje komkommer (10cm)
- 1/2 stengel bosui
- 3 zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 eetlp olie vd tomaatjes
- (citroen)peper
Ingrediënten voor de dressing:
- 1 eetlp mayonaise of yoghurt
- 1 eetlp citroensap
- snuf peper en zout
- gedr. Italiaanse kruiden of
peterselie