Eten wat de pot schaft!

Zalmpakketje uit de oven

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Dat vis bereiden echt niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit receptje wel! Super makkelijk als je gasten krijgt maar zeker ook als je na een drukke werkdag snel wat lekkers op tafel wilt zetten. Je kunt de zalm trouwens helemaal voorbereiden en in de koelkast zetten zodat die alleen nog even in de oven hoeft als je bijna wilt gaan eten. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak een marinade van de olijfolie, limoensap, zout en de peperkorrels. Schenk dit over de zalm en laat die terwijl je de groenten voorbereidt buiten de koelkast marineren.

Warm de oven voor op 200 graden (hete luchtoven 180 graden)

Snijd de prei in de lengte doormidden. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei dan in stukken van  ong. 10 cm. Het donkergroene deel gebruiken we nu niet. 

Was de wortel en snijd er met een juliennesnijder sliertjes van. Heb je die niet dan kun je de wortel  ook raspen of in hele dunne reepjes snijden. 

Kook de groenten een paar minuten in water met wat zout en giet ze dan af.

Leg op elk stuk bakpapier (of aluminium folie) een lepel wortel en prei. Daarop komt de gemarineerde zalm. Maal er nog wat peper over en wat dille. Daarop komen dan nog wat wortelsliertjes en plakjes prei. 

Vouw het bakpapier aan de bovenkant en de zijkanten dicht en zet de pakketjes  in de warme oven. Hoelang? Nou dat ligt aan de oven en hoe groot/dik je zalmmoten zijn. De zalm op de foto woog 225 gram en heeft ongeveer 15 minuten in mijn oven gestaan. Toen was die nét gaar, precies zoals wij hem lekker vinden. 

Serveer de zalm op warme borden en strooi er tot slot nog wat dille over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 moten zalm
  • 2 eetlp olijfolie
  • 1 eetlp limoensap
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theelp (roze) peperkorrels
  • 1 flinke prei
  • 1 winterwortel
  • dille

Populair in dezelfde categorie