Eten wat de pot schaft!

Yakitori

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
warm  lactosevrij  Japanse keuken
Inleiding

Yakitori ... als je ooit bij de Japanner gegeten hebt is de kans groot dat je dit op het menu hebt zien staan. Heerlijk malse, beetje zoete kip, meestal geserveerd aan een spiesje. Er zijn vast diverse versies van dit recept te vinden maar deze vinden wij wel heel lekker!

Ik heb de kipdijfilets dit keer heel gelaten en heb ze omdat het zulk rotweer was, gebakken in de grillpan i.p.v. op de bbq. 

Bereiding

Droog de kipdijfilets met wat keukenpapier en strooi er een klein beetje zout over. Dek af met huishoudfolie en zet ze even apart.

Doe de sojasaus, mirrin, sake, uitgeperste knoflook, geraspte gember en de basterdsuiker in een steelpannetje. Zet op klein vuur en verwarm totdat de suiker is opgelost. Laat dan nog zo'n 15 à 20 minuten indikken en roer regelmatig door.

Bestrijk de kipdijfilet royaal met de saus. Verhit de grillpan (of bbq) en bak de filets. Draai ze regelmatig om tijdens het grillen en bestrijk ze dan met een bak-kwast steeds opnieuw met saus.

Garneer met ringetjes lente-ui en wat sesamzaad en serveer direct. Lekker met rijst en roerbakgroenten Eet smakelijk!

Tip: Als je nou ook zo van vis houdt...Vervang dan de kip eens door 'n stukje zalmfilet en de sake door Shaohsing (Chinese kookwijn).. en serveer daar dan wat rijst en een frisse komkommersalade bij 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kipdijfilets
  • beetje peper en zout
  • 50 ml. mirrin (Japanse rijstwijn)
  • 25 ml. sake
  • 50 ml. sojasaus (zoute ketjap)
  • 1 eetlp. bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 theelp. sesamzaad
  • 1 lente-ui in ringetjes

Populair in dezelfde categorie