Eten wat de pot schaft!

Wrap met avocado, gerookte kipfilet en zoete chilisaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
warm  Mexicaanse keuken
Inleiding

De officiële naam voor dit gerechtje is quesadilla. Het is een soort Mexicaanse tosti. Een wrap gevuld met kaas, avocado en gerookte kipfilet die slechts 10 minuutjes in de oven hoeft, heerlijk!

Ik vind de tortillawraps van Jumbo met kruiden en knoflook lekker. Wraps die je niet gelijk gebruikt kun je gewoon invriezen voor later.

Ik serveer hier altijd een schaaltje chilisaus bij. Gewoon kant en klaar gekocht (lekker maar wel met heel veel suiker..) maar soms (als ik wat meer tijd en zin heb ;) ) maak ik zelf chili saus... zonder suiker ! 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.
Leg op een helft van de wrap: 1 plakje cheddar, daarop plakjes avocado, daarop plakjes kipfilet en daarop nog wat cheddar en een beetje versgemalen peper.

Vouw de wrap dubbel en bak ongeveer 10 minuten in de warme oven. Serveer met wat zoete chilisaus. Eet smakelijk!

Variatie: Besmeer 2 tortilla's aan een kant met wat crème fraïche. Beleg er eentje met wat dunne plakjes paprika, rode ui, mais, tomaat en wat geraspte kaas.

Maal er nog wat verse peper over en leg de andere tortilla erop. Verwarm een koekenpan, leg de quesadilla erin en bak (op laag vuur) ongeveer 2 minuutjes. Draai om (met bijv. n deksel of 'n groot bord) druk de wraps een beetje aan en bak de andere kant ook nog 2 minuten.

Serveer dit met wat (zelfgemaakte) guacamole en 'n lekkere salade en je hebt een complete maaltijd voor 2 personen :D

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 zachte tortillawraps 
  • 4 plakjes cheddar smeltkaas (of 'n andere kaas naar keuze)
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • 150 gram gerookte kipfilet in plakjes
  • peper

Populair in dezelfde categorie