Wortelsoep
Wij waren helemaal geen liefhebbers van wortelsoep. Ik had al verschillende versies geproefd maar nee, wortelsoep was dus echt niet mijn ding. Dat kan natuurlijk. Maar ja, dan komt die dag dat je wat winterwortels hebt liggen die echt op moeten en we hebben geen konijn! Wortelsoep dus..maar dan wel ff anders
Tis dit keer een vegetarisch soepje geworden maar stukjes kip of gehaktballetjes passen hier prima bij.
Warm de oven voor op 180 graden.
Schrap de winterwortels en snijd ze in stukken. Snijd de ui grof. Leg de wortels en de ui in een ovenschaal. Schenk er een scheutje olie over en maal er flink wat versgemalen peper en een beetje zeezout over. Hussel door elkaar en rooster ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de knoflook, rasp de gember en snijd de peper (zonder de zaadjes) in ringetjes. Verhit een scheutje olie in de soeppan en laat knoflook, gember en peper 2 minuutjes zachtjes bakken. Doe de geroosterde wortel/ui en de groentebouillon erbij en laat zachtjes koken tot de wortelen helemaal gaar zijn.
Neem de pan van het vuur. Doe sojasaus en 1 theelp sesamolie in de soep en pureer die helemaal glad met een staafmixer of in de blender. Roer 50 ml kokosmelk door de soep en proef...
Garneer elke soepkom met 'n klein beetje peterselie en chiliflakes, wat stukjes walnoot, paar druppies sesamolie en 1 eetlp kokosmelk. Eet smakelijk!
Tip: Heb je geen oven of moet het wat sneller? Bak in plaats daarvan dan de ui met de wortel dan even aan in je soeppan en volg daarna gewoon het recept.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 700 gram winterwortel
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 3 cm gember
- zonnebloemolie
- 1 lt groentebouillon
- 1 eetlp sojasaus
- 2 theelp sesamolie
- 50 gram walnoot (gehakt)
of cashewnoot - 100 ml kokosroom
- gedr. peterselie
- chiliflakes uit 'n molentje