Eten wat de pot schaft!

Witte kool schotel

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Bijgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Er lag nog van alles in de koelkast dat op moest. En ik had eigenlijk niet zoveel tijd.. Oké.. restjes dag dus! Het werd dus een beetje knutselen en daar komen dan toch vaak leuke gerechtjes uit  

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snipper de ui en pers/rasp de knoflook. Snijd de rode peper (de zaadjes erbij doen) in ringetjes. Snijd de witte kool in smalle reepjes. Snijd de paprika in kleine stukjes. Bij de ingrediënten staat wel 1 rode maar ik had nog een stuk rode, gele en oranje liggen dus die heb ik gewoon allemaal gebruikt! 

Fruit de ui, rode peper en de knoflook in een scheutje olie in een wok of hapjespan.
Roerbak het gehakt bij de uien en voeg dan de witte kool toe. Blijf goed roeren en bak de witte kool tot die nèt beetgaar is. 

Roer ondertussen de pindakaas met de ketjap en 't water los. Schep die samen met de stukjes paprika door de witte kool. Warm nog even goed door en garneer met ringetjes lente ui en gebakken uitjes. Serveer met rijst, kroepoek en komkommer. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1/2 witte kool
  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 200 gram gemengd gehakt
  • teentje knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • 3 eetlp pindakaas
  • 2 eetlp ketjap manis
  • 2 eetlp water
  • 1 lente ui 
  • gebakken uitjes (zakje)

Populair in dezelfde categorie