Eten wat de pot schaft!

Witte chocolademelk

auteur:Agnes van Son
Drankje
< 30 min
2 personen
warm  vegetarisch
Inleiding

Terwijl hij van zijn warme chocolademelk zat te genieten vroeg manlief: Kun je eigenlijk ook witte chocolademelk maken? Uhh.. ja tuurlijk kan dat!  Tis wel niet het allergezondste drankje en idd behoorlijk zoet maar zeg nou zelf: Als je dan zondigt doe het dan ook in één keer goed 

 

Bereiding

Schenk de melk in een steelpannetje. Leg het kaneelstokje en de steranijs in de melk en verwarm op laag vuur. Ik heb een warmhoudplaatje gebruikt en de melk zo 10 minuutjes laten staan. Wel af en toe even doorroeren anders krijg je een velletje op de melk.

Ondertussen snijd of rasp je de witte chocola heel fijn.
Neem het warmhoudplaatje weg en roer de chocorasp door de melk. Warm de melk goed door en proef.. Vind je het zo zoet genoeg dan niks meer doen, mag 't zoeter dan de vanille suiker er door roeren.

Schenk de witte chocolademelk in een mok en garneer met wat slagroom, minimarsmellows en chocolade bolletjes. Of nog wat extra kaneelpoeder, wat je lekker vindt. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 350 ml volle melk
  • 80 gram witte chocola
  • 1/2 kaneelstokje 
    of een mespuntje kaneel
  • 1 steranijs
  • eventueel 2 theelp vanillesuiker
  • slagroom, mini marshmellows
    chocoladebolletjes

Populair in dezelfde categorie