Eten wat de pot schaft!

Witlofsalade met gerookte kip

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Hapje Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Er zijn zo van die dagen dat er nog allerlei ingrediënten van vorige gerechtjes in de koelkast liggen. Beetje van dit, beetje van dat... en dan is het hier dus restjesdag! Kwestie van combineren, uitproberen en dan heb je zomaar ineens een mooi voorgerechtje of lekkere lunch! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de witlof, paprika en de tomaat in stukjes. Snipper de bieslook en de peterselie erover en meng het geheel voorzichtig door elkaar.

Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel dit over 2 bordjes. Schep de dressing voorzichtig door de salade. Leg in het midden van elk bordje een bergje salade en serveer direct. Eet smakelijk!

Tip: Zorg ervoor dat je de dressing pas net voordat je dit voorgerechtje serveert door de salade mengt anders wordt de witlof erg bitter.

Tip voor 'n lekker hapje: Volg het recept maar snijd de gerookte kip en de rest van de ingrediënten net wat kleiner. Serveer de salade in een witlofschuitje.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • ongeveer 100 gram gerookte kip
  • 1 stronkje witlof
  • 1/2 rode puntpaprika
  • handje vol snoeptomaatjes
  • paar sprietjes verse bieslook
  • wat peterselie
  • 1 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 eetlp (lactose vrije) Griekse yoghurt
  • 1 eetlp citroensap
  • versgemalen peper

Populair in dezelfde categorie