Eten wat de pot schaft!

Witlof schuitje met garnalen

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
koud
Inleiding

Dit is zooo lekker! Als amuze of voorgerechtje maar zeker ook als hapje bij de borrel. Daarbij komt dat het  niet moeilijk te maken èn zo klaar is dus dit is helemaal à la Hussemusse!  

Bereiding

Meng de mayonaise, limoenssap, crème fraîche met de dille en bieslook. breng op smaak met wat peper en zout.

Was de tomaat en snijd die doormidden. Haal het zaad eruit en snijd de tomaat in kleine stukjes. Schep de stukjes samen met de garnalen bij de saus. Meng voorzichtig en zet het kommetje minimaal 1/2 uur in de koelkast. 

Maak de witlofblaadjes los. Vul de blaadjes met een lepeltje garnalensalade, garneer met wat dille en serveer direkt. Eet smakelijk!

Tip: Ziet er ook gezellig uit als je een lepeltje garnalensalade in een klein glaasje doet en daar een blaadje witlof langs zet.

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 1 1/2 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp crème fraîche
  • 1/2 eetlp limoensap
  • 1 eetlp gehakte verse dille  
  • 1 eetlp fijngesneden verse bieslook
  • peper & zout
  • 100 gram (Hollandse) garnalen
  • 1 tomaat
  • 2 stronkjes witlof

Populair in dezelfde categorie