Eten wat de pot schaft!

Vitello tonnato rolletje

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht
< 30 min
4 personen
 koud  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Je kent vitello tonnato vast wel als voorgerechtje: bordje met paar plakjes kalfsfricandeau en daaroverheen wat saus van tonijn en mayo. Maar omdat ik diverse voorgerechtjes op een plank wilde serveren heb ik er vandaag rolletjes van gemaakt.

Tip: Maak de tonijnsaus een dag van te voren zodat de smaken goed kunnen mengen. 

Bereiding

Laat de tonijn goed uitlekken. Meng deze dan met de mayonaise, ansjovis, wijn/citroensap en de helft van de kappertjes tot een gladde saus. Breng op smaak met wat peper. Zet de saus dan in de koelkast tot je die gaat gebruiken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en houd ze apart. 

Leg 1 plakje fricandeau op 'n bordje. Smeer daar 1 lepel tonijnmayo op, beetje rucola en een paar pijnboompitjes. Rol op en zet eventueel vast met een prikkertje. Schep op elk rolletje nog wat saus en 'n paar kappertjes. Maal er tot slot wat peper over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 blikje tonijn (185 gram) 
  • 4 eetlp mayonaise
  • 2 ansjovisfilets 
  • klein scheutje droge witte wijn
    of citroensap
  • 4 theelp kappertjes
  • 1 eetlp pijnboompitjes
  • 8 plakjes fricandeau
  • 25 gram (flinke hand) rucola

Populair in dezelfde categorie