Eten wat de pot schaft!

Visschotel uit de oven

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Een net ff wat andere visschotel. Wel à la Hussemusse, dus vol van smaak en vooral niet te moeilijk om te maken! En ook nog eens snel klaar (=top voor een door de weekse werkdag!) Wij hadden er een salade bij van ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, stukjes paprika en wat ringetjes bos ui. En een lekker knoflooksausje, heerlijk!

Bereiding

Ontdooi de garnalen en de vis. Ik neem voor deze schotel zo'n pakje met rechthoekige blokken vis. Die kun je namelijk makkelijk in blokjes van ongeveer dezelfde grootte snijden. Kabaljauw of koolvis of een andere witvis, dat maakt niet zoveel uit. Maak een marinade van de citroen, olijfolie, geperste/geraspte knoflook en de citroenpeper. Leg de ontdooide blokjes vis en garnalen ongeveer 1/2 uur in de marinade.

Warm de oven voor op 200 graden.

Bestrooi de krieltjes met de Ras-el-hanout en bak ze in een scheutje zonnebloemolie. 
Schep ze dan in een ovenschaal en maal er wat zeezout over. Leg de gemarineerde garnalen en blokjes vis op de gebakken krieltjes. Restant van de marinade mag er ook bij. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 20 minuutjes op 180 graden. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 eetlp Ras-el-hanout
  • zeezout
  • scheutje zonnebloemolie
  • 300 gram witvis (diepvries)
  • 150 gram wok garnalen (diepvries)
  • 1 eetlp citroensap
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelp citroenpeper
  • 125 gram geraspte (oude) kaas

Populair in dezelfde categorie