Eten wat de pot schaft!

Visschotel met roomsaus

Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Scandinavische keuken
Inleiding

Heerlijke visschotel die lekker snel op tafel staat maar die je ook in een handomdraai aanpast naar een maaltijdsoep! Lekker broodje erbij en klaar is Kees! 

Bereiding

Smoor het uitje met de knoflook 2 minuten in de olijfolie. Voeg dan de krieltjes, de bouillon, witte wijn en de slagroom toe. Roer alles goed door en laat zo'n 5 minuten koken.

Voeg nu de champignons, de ringetjes lente ui, de tijm en 't laurierpoeder toe. Roer weer en laat een paar minuten op klein vuur staan. Proef en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Snijd de kabeljauw- en de zalmfilet in niet te kleine blokjes, voeg ze toe maar pas op dat ze niet stuk gaan. Doe de deksel op de pan en laat 10 à 15 min. op laag vuur heel zachtjes pruttelen.

Neem dan de pan van het vuur, schep de garnalen voorzichtig door je gerecht en laat alles nog 2 minuten staan. Garneer met wat peterselie en een schijfje citroen.

Serveer er een schaaltje peultjes of geglaceerde worteltjes bij en je hebt een complete maaltijd. Eet smakelijk!

Tip: Als je een 1/2 liter visbouillon neemt, 200 gram krieltjes (even doormidden snijden) en de stukjes vis niet te groot maakt kun je de rest van het recept aanhouden voor een heerlijke vissoep :D

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 dl visbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl slagroom/ lactosevrije room
  • 400 gram voorgekookte kleine krieltjes
  • 150 gram champignons (1/2 of in 1/4 gesneden)
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 lente uitjes in ringetjes
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 200 gram kabeljauw- of koolvisfilet
  • 125 gram zalmfilet
  • 150 gram garnalen
  • 1 dessertlp mosterd
  • 1 eetlp citroensap
  • mespunt laurierpoeder
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • versgemalen peper & zout
  • scheutje olijfolie

Populair in dezelfde categorie