Eten wat de pot schaft!

Veldsla met gerookte sprotjes

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  Nederlandse keuken
Inleiding

Elke woensdagochtend is er een minimarkt bij ons in 't dorp. Echt mini, want er staan maar 4 kramen! Sinds kort staat er een nieuwe viskraam en ooooh wat ben ik daar blij mee! Toen ik voor de kraam vol verse vis stond stond viel mijn oog gelijk op de sprotjes die de visboer had meegebracht. Ken je die? Dat zijn van die hele kleine gerookte visfilets bomvol smaak die je van september tot januari kunt kopen

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de bosui in ringetjes. Meng die met de mayonaise, de yoghurt, 1 theelp dille, wat vers gemalen peper en het citroensap tot een dressing.

Verdeel de veldsla over 2 borden en druppel de olijfolie erover. Leg de sprotjes en de doorgesneden tomaatjes op de sla. Garneer met de dressing en de rest van de dille.  Eet smakelijk!

Tip: Serveer dit gerechtje als amuze door de sprotjes en de tomaatjes in stukjes te snijden. Meng de sla met de stukjes tomaat en leg dit onder in een glaasje. Daarop wat de stukjes sprotfilet en een lepeltje van de saus. Garneer met ringetjes bosui. De hoeveelheid is dan genoeg voor 4 personen. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 50 gram veldsla of
    gemengde sla
  • 8 snoeptomaatjes
  • 100 gram sprotfilet
  • 1 eetlp mayonaise 
  • 1 eetlp yoghurt of kwark
  • 1 1/2 eetlp citroensap
  • 1/2 stengel lente ui
  • 2 theelp gedr. dille of 
    1/3 eetlp verse dille
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlp olijfolie

Populair in dezelfde categorie