Eten wat de pot schaft!

Vegetarische preischotel

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Het regende en 't was fris. Echt zo'n dag om iets in de oven te schuiven en zelf met een boekje op de bank te kruipen! Heerlijk ff niet te veel gedoe. Precies de reden dat ik deze vegetarische preischotel in een hapjespan gemaakt heb die in de oven mag dus had ook nog eens weinig afwas šŸ˜ 

Wil je hier toch graag wat vlees bij eten, denk dan bijv. aan een hamburger of bak wat blokjes ham mee.

Bereiding

Snijd de prei in ringen, was al 't zand eruit en laat goed uitlekken.

Schenk de olie over de krieltjes. Bestrooi ze met de cajunkruiden en wat zout. Hussel even goed door elkaar en bak ze 5 minuutjes in een hapjespan.

Warm de oven voor op 180 graden.

Schep de preiringen bij de krieltjes en bak ze een paar minuutjes mee. Als jouw hapjespan niet ovenvast is doe dan nu alles over in een ovenschaal. Snijd de hard gekookte eieren in 4en en leg ze in de schaal tussen de krieltjes en de prei.

Meng de room met de peterselie, heel dun gesneden schijfjes knoflook, vers gemalen peper en 2/3 van de geraspte kaas. Schenk dit over de aardappel-preimix.

Meng de rest van de fijn geraspte kaas met de panko (of paneermeel) en strooi dit over de schotel.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat in 15 minuten gaar worden met een goudbruin korstje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 300 gram kleine krieltjes
  • 1 dikke prei
  • 3 hard gekookte eieren
  • 100 gram fijn geraspte (oude) kaas
  • 100 ml (lactose vrije) kookroom of 
    crème fraîche
  • scheutje zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 1 theelp cajun kruidenmix
  • 1 eetlp gedr. peterselie 
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlp panko of paneermeel 

Populair in dezelfde categorie