Eten wat de pot schaft!

Varkensmedaillons met Hongaarse paprikasaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Heerlijke schotel boordevol groente en volop smaak, en die ook nog eens snel klaar is! Wat wil je nog meer :) 

Bereiding

Snijd de paprika's, de worteltjes, ui, venkel en appel in stukjes. Snij de knoflook heel fijn.

Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak dit alles. Strooi hier nu het paprika- en laurierpoeder over en roer nog even goed door. Doe de uitgebakken spekjes en de tomatenpuree in de pan en laat even mee bakken. Blus af met de bouillon, gezeefde tomaten en de balsamicoazijn. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Laat de saus nog een paar minuten op klein vuur pruttelen en roer af en toe even door.

Snijd de varkensfilet doormidden. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met ketoembar, peper & zout. Bak de medaillons in een hete koekenpan bruin en gaar.

Maak een sausje van de yoghurt, citroensap en wat peper en zout.

Doe de paprikasaus in een schaal, leg de medaillons op de saus en garneer met de rucola en wat yoghurtsaus. Serveer met bijv. zilvervliesrijst of aardappelpuree. Eet smakelijk!

   

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 kleine paprika's (zak 3 kleuren)
  • 1 rode ui
  • 4 bospeentjes of 1 winterwortel
  • 1 venkelknol
  • 1 appel
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 dessertlp gerookt paprikapoeder
  • 1 thlp laurierpoeder
  • 100 gram uitgebakken spekjes
  • 3 eetlp balsamicoazijn
  • 150 ml bouillon
  • 500 ml gezeefde tomaat
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 500 gram varkensfilet lapjes (of varkenshaas medaillons)
  • 1 theelp ketoembar
  • handje vol rucola
  • 2 eetlp citroensap
  • 5 eetlp (Lactosevrije) Griekse yoghurt
  • versgemalen peper & zout

Populair in dezelfde categorie