Varkenshaasmedaillons met mosterd roomsaus
Het was zo'n dag dat ik niet zoveel honger had maar wel zin had in wat lekkers. Dan moet het dus snel en makkelijk zijn ;) In de koelkast lag nog een mooi varkenshaasje en champignons....
Snijd het varkenshaasje in plakken van 2 cm (medaillons). Bestrooi met hot shot kruiden (of een ander pittig pepermengsel). Bak de medaillons in wat boter 2 minuten aan elke kant mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder een stukje aluminiumfolie.
Fruit het klein gesneden uitje in het bakvet en roer de aanbaksels van het vlees met een houten lepel los. Zet het vuur op klein en voeg de room met de mosterd toe. Roer goed door en verwarm de mosterdsaus. Breng op smaak met wat zout.
Leg het vlees nog 2 minuten in het sausje en serveer met bijv. gebakken champignons en geroosterd brood. Eet smakelijk!
Tip: De varkenshaas medaillons met deze saus zijn ook heerlijk bij geroosterde bloemkool. Of bij roerbak spruitjes, doe hier dan (in plaats van de spekjes) wat blokjes gebakken aardappel door.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 varkenshaasje
- 1 sjalotje
- hot shot kruiden
- klontje roomboter (of wajang)
- 1/2 pakje (lactosevrije)kookroom (of crème fraîche)
- 2 thlp mosterd
- snufje zout