Eten wat de pot schaft!

Varkenshaas met komkommer

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Dit recept heeft heel lang op mijn "to-cooklijstje" gestaan. Niet omdat het niet lekker was, integendeel! Maar omdat ik alleen maar : varkenshaas had opgeschreven schoof ik het steeds weer maar door.

Vandaag was ie dan eindelijk weer aan de beurt... Chinese varkenshaas met komkommer, ik was gewoon ff vergeten hoe lekker dit was :D 

Bereiding

Snijd de varkenshaasjes in niet te grote stukken. Meng de ingrediënten voor de marinade en schenk dit over het vlees. De bedoeling is dat de marinade helemaal opgenomen wordt door het vlees omdat daar straks nog bloem/maïzena korstje omheen komt. Roer om en zet minimaal 1 uur weg zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Haal het vlees na het marineren 1/2 uurtje voordat je gaat bakken uit de koelkast om een beetje op temperatuur te komen.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet even apart.

Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in reepjes en strooi er een klein beetje zout over.

Verhit een scheutje olie on de wok en bak de komkommer een paar minuutjes op hoog vuur. Zet even apart.

Meng de maïzena met de bloem en strooi over de gemarineerde varkenshaas zodat de stukjes rondom bedekt zijn.

Bak het vlees in wat olie (niet teveel tegelijk) in ongeveer 5 minuten bruin en bijna gaar. Haal het vlees uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de bosui, paprika, Spaanse peper en de knoflook even zachtjes aan. Voeg de komkommer en de saus toe.

Als de saus warm is roer dan de stukjes varkenshaas stukjes door. Laat de saus nog 5 minuten indikken en haal van het vuur. Strooi er voor de gezelligheid wat geroosterde sesamzaadjes over en serveer met witte rijst. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten

Ingrediënten voor de marinade:

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 eetlp sojasaus
  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 theelp gembersiroop
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 theelp suiker

Ingrediënten voor de saus:

  • 200 ml water
  • 1 theelp maïzena
  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 kippenbouillonblokje (500 ml)
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 theelp suiker
  • 2 eetlp hoisinsaus
  • 1 eetlp limoensap
  • 2 theelp sambal oelek
  • 1 eetlp sojasaus

Rest van de ingrediënten:

  • 2 eetlp bloem
  • 2 eetlp maïzena
  • zonnebloemolie
  • 1 komkommer
  • 1 rode punt paprika in stukjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 Spaanse peper in ringetjes
  • beetje zout

Populair in dezelfde categorie