Uiensoep tosti
Met dit grijze weer heb ik graag iets warms bij de lunch. Kopje soep of een tosti. Maar wat dacht je van een combinatie van die twee! Een tosti met de smaak van uiensoep! Gebakken met een tosti ijzer (of in een koekenpan) van 2 sneetjes brood
Snij de ui in halve ringen van ong. 1/2 cm. dik en bak die mooi bruin in de boter. Voeg dan de suiker en de tijm toe en draai er lekker wat peper over. Roer en laat nog 5 minuutjes zachtjes stoven.
Schenk 100 ml bouillon over het uienmengsel. Ik heb 250 ml water op 1 bouillonblokje gedaan (ipv 500 ml) zodat de bouillon extra sterk was. Laat de uien helemaal gaar worden in de bouillon. Als het vocht bijna verdampt is mag het vuur uit.
Ik smeer op de buitenkant van de tosti altijd een beetje boter, wordt ie mooi bruin van :) Doe op de niet beboterde kant van het brood wat kaas (harde oude kaas is lactosevrij) dan de uien en tot slot nog wat kaas. Boterham er boven op en dan even knapperig bakken in het tosti ijzer. Heb je die niet, bak je tosti dan gewoon even in de koekenpan! Eet smakelijk!
Tip: Serveer je tosti met een beetje truffelmayonaise...
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 sneetjes brood
- 1 ui
- klontje (lactosevrije) boter
- versgemalen peper
- 1 theelp gedroogde tijm
- 1/2 theelp suiker
- 100 ml sterke bouillon
- handje geraspte oude kaas