Udon noodles met kipgehakt
Udon noodles zijn hele dikke noedels Je koopt ze vers (voorgekookt en vacuüm verpakt) in de toko maar steeds vaker ook gewoon in de supermarkt. Je hoeft ze alleen nog even op te warmen, supermakkelijk dus!
.jpg)


Tip: Wij hebben een voorkeur voor de "straight to wok/Udon Thick noodles" van het merk Amoy. Dat zijn voorgekookte (en vacuüm verpakte) dikke noodles die na bereiding nog n lekkere bite houden en verkrijgbaar zijn bij de grotere supermarkten maar kies vooral de noodles die jij lekker vindt.
Snij de rode ui in 1/2 ringen en leg die 10 minuutjes in een bakje met koud water. Dan gaat de scherpe rauwe smaak eraf maar ze blijven wel knapperig. Haal de ui uit het water. Snij de komkommer in 1/2 plakjes, de tomaten in partjes en zet even apart.
Bak het gehakt met een scheutje olie in een wok. Snij de Spaanse peper in ringetjes en bak even mee met het gehakt. Rasp de gember, de knoflook en de schil van de limoen en meng dit door het gehakt. Bak alles nog 3 minuutjes.
Maak ondertussen een sausje van sojasaus, sweet chilisaus, limoensap en ringetjes van 1 bosui. Doe dit samen met de gekookte Udon noodles in de wok bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur opwarmen terwijl je steeds omschept. Proef..
Meng de rode ui, komkommer en tomaat door de noodles en serveer direct op borden/schaaltjes. Garneer met wat platte peterselie, ringetjes bosui, gehakte zoute pinda's en partjes limoen. Eet smakelijk!
Tip: Neem ipv het sausje met chilisaus een woksaus die jij lekker vindt.
Of maak de versie die Alex bedacht: maak een woksausje van wat sesamolie, sojasaus, honing, gembersiroop 2 tn geraspte knoflook en 'n scheutje water. En doe er dan, om het èxtra lekker te maken nog n beetje Kewpie roasted sesame dressing op!👌👌
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 pakje verse Udon noodles (300 gram)
- 250 gram kipgehakt
- 1 eetlp vers geraspte gember
- 1 teentje knoflook
- 1/2 Spaanse peper
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 1/2 komkommer
- 2 bosuitjes
- 1/2 limoen, sap en rasp
- 1/2 limoen (partjes)
- handje vol zoute pinda's
- 4 eetlp sweet chilisaus
- 1 eetlp sojasaus
- 1 eetlp water
- 1 thlp honing