Truffelchampignons
Ik hou van truffel! Echt, truffelolie, truffeltapenade, truffelmayonaise... you name it, i love it! Als verse truffel niet zo duur was had ik die allang in een recept verwerkt.
In dit bijgerechtje heb ik truffelolie gebruikt maar ik heb niet precies aangegeven hoeveel je ervan moet gebruiken. Dat komt omdat er zoveel verschil in sterkte is. Ik zeg altijd: begin met een klein beetje en proef... je kunt er immers altijd nog wat extra bij doen.
Snipper de uien grof en pers/rasp de knoflook. Borstel de kastanjechampignons schoon of veeg eventueel zand er met vochtig keukenpapier af. Snijd de grotere exemplaren doormidden.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur om en om tot ze bijna bruin zijn. Doe dan de ui en de knoflook erbij en laat die op middelhoog vuur nog een paar minuten meebakken.
Zet het vuur nu op klein, schenk de truffelolie erover en laat alles nog 2 minuten doorwarmen.
Serveer met pasta of zoals op onderstaande foto met een gegrilde burger (biefstukje is ook lekker..) met koolraabfrietjes en een salade. En om het helemaal af te maken met 'n lepeltje van de lekkerste truffelmayo die je kunt vinden. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- flinke scheut olijfolie
- versgemalen peper & zout
- truffelolie