Toscaans gehaktbrood
Gehakt met een Italiaans tintje, Italian meatloaf! Lekker en makkelijk, daarom maak ik dit gerecht altijd voor 2 dagen tegelijk. Lekker met ciabattabrood maar ook met aardappeltjes (of pasta) en een groene salade. Of bijv. als onderdeel van een buffetje. Belangrijk is wel dat je heel mager gehakt gebruikt anders komt er teveel vocht vrij.
Warm de oven voor op 180 graden. Doe de champignons, de ui en de knoflook in de hakmolen van je staafmixer en hak ze heel fijn. Haal de tomaatjes uit de olie (wel bewaren want die is lekker als een sladressing! ) Snijd ze samen met de olijven in kleine stukjes.
Neem een grote mengkom. Klop hierin het ei los met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Voeg het gehakt met champignon/uien mix, de gesneden tomaatjes en de olijven toe en kneed met je hand alles goed door elkaar.
Voeg nu zoveel paneermeel toe dat het geheel niet meer vochtig is en kneed alles nog eens goed door elkaar.
Schep het gehaktmengsel in een cakevorm of ovenschaal. Snijd de tomaten in plakjes, leg die bovenop het gehakt. Druk de tomaten iets aan en leg hierop de ansjovisfilets. Bak het gehaktbrood in ong. 1 uur gaar in het midden van je oven. Even laten afkoelen en dan in plakjes snijden. Eet smakelijk!
Tip: Dit gehaktbrood is zowel warm als koud te eten.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kg mager rundergehakt
- 1 flinke rode ui
- 100 gram groene olijven
- 150 gram gedr. tomaatjes op olie
- 3/4 bakje champignons
- 2 teentje knoflook
- 2 eetlp gedr. Italiaanse kruiden
- 1 ei
- paneermeel
- peper & zout
- 2 flinke tomaten
- blikje ansjovisfilets op olie