Tonijn salade
Als de temperatuur omhoog gaat en het zonnetje uitbundig schijnt heb ik af en toe zo'n zin in een salade! Gezond, lekker, niet teveel calorieën.. voor de lunch maar ook als avondeten. En dan moet ie ook nog een beetje snel te maken zijn zonder al teveel gedoe. En graag met een lekker glaasje wit erbij en dan buiten in het zonnetje opeten! Zie je het voor je?
Open het blikje tonijn. De olie gebruiken we niet dus en laat die eruit lekken.
Was de ijsbergsla en snijd die in smalle reepjes. Snijd de rode ui doormidden. Snijd de 1/2 ui in smalle reepjes en meng die met de sla. Verdeel dit mengsel over 2 schaaltjes.
Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest in plakjes.
Was de appel en snijd hem in 4en. De schil laat je eraan zitten voor een beetje kleur in je salade. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Spoel de taugé af onder koud water en maak ze schoon door de worteltjes eraf te snijden.Als je geen liefhebber bent van taugé laat die dan gewoon weg.
Verdeel de stukjes komkommer, appel en avocado, de taugé en de uitgelekte tonijn over de sla.
Maak een dressing van de mayonaise, limoensap, peper&zout en fijngesneden bieslook en verdeel die over de salade. Lekker met knoflook croutons of een snee boerenbrood. Eet smakelijk!
Tip: Als je niet van tonijn houdt vervang die dan door bijv. gerookte kip
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- blikje tonijn op olie
- 1 kleine rode ui
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1/3 komkommer
- handjevol taugé
- 1 avocado
- 1 kleine (rode)appel
Ingredienten voor de dressing:
- 2 eetlp mayonaise
of yoghurt - 1 eetlp limoensap
- vers gemalen peper & zout
- paar sprietjes bieslook
of 1/2 eetlp gedroogde