Tonijn met hüttenkäse
Dit is echt 'n veelzijdige tonijnsalade! Ik heb er dit keer een voorgerechtje gemaakt en witlofschuitjes gevuld met de tonijnsalade.
Maar doe een beetje van deze salade op een toastje, stukje bleekselderij of plakje komkommer en je hebt een lekker hapje of amuze. Of neem een blaadje ijsbergsla (of wat verse blaadjes spinazie). Doe daarop wat tonijn salade, rol op en zet vast met een prikkertje. Mogelijkheden genoeg dus :D
Meng alle ingrediënten (behalve de witlof) goed door elkaar. Zet koud weg maar haal 1/2 uurtje voor gebruik uit de koelkast om wat op temperatuur te laten komen.
Vul wat blaadjes witlof met de salade en maak het bord op met wat groene salade, komkommer en tomaatjes.
Ik heb in dit gerecht verse groene kruiden gebruikt maar je kunt natuurlijk ook prima gedroogde nemen. Neem dan van elk ongeveer 1/3 eetlepel.
Hou er met de rest van je menu rekening mee dat dit best een royaal voorgerecht is... Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 klein bakje hüttenkäse (200 gr.)
- 1/2 blikje tonijn naturel (uitgelekt)
- 1 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
- 1/2 theelp mild paprikapoeder
- 1 eetlp peterselie
- 1 eetlp bieslook
- 1 eetlp dille
- vers gemalen peper & zout
- 1 stronkje witlof