Tomaten paprikasoep met chorizo
Soep valt hier thuis altijd in de smaak. Ja, echt altijd maakt niet uit of het fris is of dat de mussen van het dak vallen van de hitte, met soep doe ik ze een plezier. En dan niet zo'n dun soepje of n koude soep, nee het moet warm en lekker vol van smaak zijn. Zoiets als deze soep dus
Was de tomaten en de verse paprika's en snij die in stukken. Neem een flinke kookpan en verwarm een klein scheutje olie. Bak hierin de stukken tomaat en paprika op middelhoog vuur even aan. Zet het vuur op klein en laat de groenten 15 minuten zachtjes pruttelen.
Snij de geroosterde paprika's in stukjes en voeg die samen met de tomatenpuree, suiker, paprikapoeder en bouillonblokjes toe. Roer alles erdoor. Laat 10 minuutjes koken en zet de staafmixer in de groenten en maak de soep bijna glad. Of helemaal, net wat jij wilt.
Doe dan t water erbij en laat de soep nog 5 minuutjes doorkoken.
Snij ondertussen de bosui in ringetjes en de chorizo in dunne plakjes.
Proef.. maal er nog wat zwarte peper over, mss nog n snufje zout? Serveer de soep met ringetjes bosui en plakjes (of stukjes) chorizo. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kg trostomaten
- 2 rode paprika's
- 1 pot geroosterde paprika's
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 Maggie bouillonblokjes (van die 4kanten)
- 2 eetlp suiker
- 1 eetlp zoet paprikapoeder
- 400 ml water
- peper en zout
- 3 bosuitjes
- 100 gram chorizo (niet bij vegetarisch)