Eten wat de pot schaft!

Tomaten paprikasoep met basilicumroom

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
6 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Tomaten en basilicum, om de geur alleen al vind ik dit een geweldige combinatie! Dus toen ik een soepje moest maken voor een etentje met gasten was de keuze snel gemaakt. In dit recept heb ik tomaten uit blik gebruikt maar als je wat meer tijd hebt neem dan gerust verse trostomaten. Verder gebruik ik altijd zongedroogde tomaatreepjes op olie (Markant van Coop) Die geven een extra lekkere smaak aan je soep! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een hoge soeppan. Hoog omdat je een staafmixer gaat gebruiken en ik weet uit ervaring dat je niet vol tomaten spetters wil zitten..  
Fruit de gesnipperde ui samen met de knoflook in de olie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg 3/4 deel toe. Maak de puntpaprika schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de paprika met de tomatenpuree toe en roer alles even goed door. Laat 5 minuten smoren.

Voeg dan 2 eetlepels bloem toe, roer even door en laat 1 minuutje zachtjes garen. Doe nu de tomaten op sap, 1 eetlepel gedroogde basilicum, de suiker, de wijn, water en de bouillonblokjes bij het tomaten prutje.
Als je geen wijn wilt gebruiken (is wel heel lekker hoor ;) ) neem dan gewoon wat extra water. Roer weer en laat vervolgens ongeveer heel 25 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van 't vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. (pas op voor je kleren...) Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Vlak voordat je de tomatensoep serveert doe je de rest van de zongedroogde tomaatjes en eventueel nog wat soepballetjes erbij. Garneer met wat basilicum. Eet smakelijk!

Tip: Wil je de soep extra lekker maken, maak dan nog wat basilicumroom en serveer een eetlepel hiervan over elke soepkom. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 blikjes (Heinz) tomaten op sap
  • 1 blikje tomaten puree (70 gram)
  • 1 rode puntpaprika in kleine stukjes
  • 140 gram zongedroogde tomaatjes op olie (1/2 potje)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie (of olie van de gedr.tomaatjes)
  • 2 eetlp bloem
  • 1 eetlp gedroogde basilicum
  • 2 eetlp suiker
  • 100 ml droge witte wijn
  • 900 ml water
  • 2 bouillonblokjes (à 500 ml bouillon)
  • peper & zout
  • voorgekookte soepballetjes
    of croutons
  • wat fijngesneden verse basilicumblaadjes

Populair in dezelfde categorie