Thaise viskoekjes
Thais .. dan denk ik meteen aan errug pittig. Maar door het zelf klaar te maken kun je het precies naar je eigen smaak maken. En dat heb ik gedaan met het receptje van Neela. Thaise viskoekjes dus, lekker maar niet al te pittig. :)
Als je toch diepvries vis wilt gebruiken zorg er dan voor dat de vis helemaal ontdooid is. En dat je de vis goed droog dept voor gebruik. Snij de vis in stukken en doe die alvast in de keukenmachine.
Meng de maïzena met de vissaus. Snijd de bosuitjes en de rode peper grof. Met of zonder zaadjes, wat jij wilt. Snijd de koriander fijn. Doe dit allemaal samen met de currypasta en nog wat peper en zout bij de vis. Maal alles tot een grof mengsel.
Maak je handen vochtig. Neem steeds een flinke eetlepel van het vismengsel en vorm er een koekje van. Leg de koekjes op een bord en zet dit afgedekt met folie ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit in een braadpan een klein laagje olie en bak hierin de viskoekjes. Bak er niet meer dan 3 of 4 tegelijk anders koelt de olie te snel af en vallen je koekies uit elkaar ;)
Als je ze gebakken hebt leg ze dan even op een vel keukenpapier zodat ze kunnen uit te lekken. Lekker met witte rijst en Thaise komkommersalade :D Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram verse witvis- of zalmfilet
- 1 Spaanse peper
- 2 bosuitjes
- verse koriander (ong. 10 gram)
- 1 eetlp (zelfgemaakte) Thaise rode curry pasta
- 1 eetlp vissaus
- peper en zout
- 1/2 eetlp maïzena
- zonnebloemolie