Thaise varkensfilet met taugé en mango
Varkensfilet is zo'n lapje vlees dat niet veel nodig heeft, vaak stooi ik er alleen wat peper en zout op. Maar met deze beetje Thaise marinade zijn ze ook wel errug lekker moet ik zeggen! En snel klaar, das ook wel prettig
Houd 3 blaadjes munt apart en snijd (of knip) de rest van de blaadjes heel fijn.
Pers of rasp de knoflook. Meng de knoflook, munt, sojasaus en suiker tot een marinade en leg de lapjes vlees hier minimaal 1 uur in.
Maak ondertussen de chutney: schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui fijn en fruit die met een scheutje olie in een steelpannetje. Doe de mango met de honing en citroensap (of rum!) bij de ui en laat dit 20 minuutjes op laag vuur zachtjes pruttelen. Zet 't vuur uit en laat de chutney afkoelen.
Als je hier rijst bij wilt eten kook die dan zoals op de verpakking staat.
Bak de gemarineerde lapjes ongeveer 2 minuutjes aan elke kant. Niet langer hoor, want dan wordt het vlees erg droog.
Roerbak de taugé met de in ringetjes gesneden Spaanse peper in een scheutje olie en niet langer dan 3 minuten want ze moeten wel 'n beetje knapperig blijven. Druppel het citroensap erover en schep 1x om.
Serveer de lapjes vlees op de taugé met wat witte rijst en een lepeltje mango chutney ebij. Garneer met de apart gehouden blaadjes munt. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 8 plakjes varkensfilet à la minuut
- 3 teentjes knoflook
- 15 blaadjes verse munt
- 3 eetlp sojasaus
- 1 eetlp suiker
Ingrediënten voor mangochutney:
- 1 rijpe mango
- 1 kleine ui
- 1 eetlp honing
- 1 eetlp citroensap of een scheutje rum
Ingrediënten voor gebakken taugé:
- 300 gram taugé
- 1 Spaanse peper
- 1 eetlp citroensap
- 1 scheutje olie